Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Yangın Bapsı çizgi amacı insanoğluın zarar görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın en kötü riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, insanoğlu boşaltma rahatışı ve yangının dağıldığı alanların yoklama şeşnda tutulması hayati örutubet taşımaktadır.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm aksatai örgülmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Genel amacı insanların binayı pert görmeden bırakma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri bucak kızılır.

Fakat, yangın bapsı vandözları beyninde yükselmek farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, şık fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, ötekiler faik fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yangın bapları özellikleri müntesip mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir çıbanlık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

 Bir yapıda veya katlarında kâin her kullanıcı bağırsakin, öteki kullanıcıların yararlanmaında olan odalardan yahut mekânlardan Yangın Çıkış Kapısı satılmak zorunda sözınmaksızın, bir çışitaa yahut çışitalara vasıtasız ulaşım sağlamlanması gerekir.

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut öbür ivedili durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır.

şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak acil çıkış bapsı namına yapı ön aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe gereğince yürekgestaltsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha yufka kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın Yangın Merdiveni Kapısı hediyeı daha buna bentlı olarak henüz bozuk olmaktadır.

Yalnızca kapının açılması görevini yerine getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda kapının güvenli olarak kapanmasını katkısızlar.

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri bazı lisanları ve Yangın Çıkış Kapısı sertifikaları almış olmak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 ölçünı, EN ve CE standartları temel aldatmaınabilir bunun haricinde mevkiçe gösterilen yönetmeliklere isabetli olmalıdır.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Report this wiki page